Niin siinä sitten kävi ,että hammasspesialistin palattua lomalta muuttui Hippu-neiti kahta hammasta köyhemmäksi. Siihen kariutuivat toiveet lauantain nome-startista Rovaniemellä. Mutta onneksi itse toimenpide sujui hyvin ja pieni  "urheilijansydän" (ell kommentti Hippua kuunnellessa) kesti nukutuksen mainiosti. Poisto kesti puolitoistatuntia ja makeasti neitiä nukutti vielä kotosallakin.

Lentokoneen pakkolaskua ei kuitenkaan kestänyt kauan vaan pian touhu oli entisellä mallilla. Kumma kyllä emäntä oli kerännyt melkein kaiken kannettavan pois ulottuvilta ja mielikuvitus joutui tosi koville että löytyi jotain suuhun sopivaa. Tikit suussa kun ei saisi paljon kanniskella ja ponnisteluakin pitäisi välttää...Helpommin sanottu kuin tehty. Täytynee köyttää neiti pariksi päiväksi patteriin puolen metrin narulla ja laittaa varmuuden vuoksi kuonokoppa päähän. Muutenhan ponnistelua ja kantamista lienee mahdoton estää niin hyväksi ei meidän pihaa saa siivottua ettei Hippula jotain suuhunsa löydä.

Mutta toisen epäonni on toisen onni. Hessu sai A-luokan reissun ilman Hippua haukkutreeneihin ja luvassa on vielä toinenkin A-luokan reissu lauantain nome-kokeeseen Rovaniemelle. Kokonainen päivä ilman kaikkien huomion vievää ja määräilevää  pikku pirttihirmua. Vau ajattelee varmaankin Hessu.

Pelastushakutreenit menivät helteisen illan iloksi veneillessä. Täällä kertaa oli vuorossa jope (jokipelastus) epävirallinen versio mepe:stä (meripelastus). Oulujoen saareen vietiin maalimiehet valmiiksi ja sitten kukin koirakko vuorollaan pääsi moottoriveneellä saaren rantaan jossa vaihdettiin sähkömoottoriin ja hiljakseen ajeltiin rantaa pitkin ja seurattiin koiran reagointia hajuihin. Sitten rantauduttiin ja päästettiin koira etsimään ja ilmaisemaan maalimiehet. Lähinnä oli tarkoitus seurata koirien toimintakyvyn säilymistä venematkan jälkeen. Tosietsinnässähän voi myös joutua merivartioston kyydillä saareen etsintätehtäviin eikä silloin saa mennä koiralla eikä ohjaajalla pupu pöksyyn.

No Hessuhan nautti vilpoisista Oulujoen tuulista ja varsinkin siitä kun sai taas haukkua oikein luvan perästä bonuksen bonuksena vielä juustopalkka! Voiko elämältä enempää toivoa? Ei Hessu ainakaan... Toivottavasti näistä nome-kokeen kenraaliharjoitukseksi jääneistä veneilyistä jäi niin hyvä mieli, että se kantaisi Voi Voi-luokan tulokseen lauantaina.