Kiimingissä tässä melkein meidän kotinurkilla järjestettiin Suomenratsujen valtakunnallinen näyttey. Sinne siis Hipun kanssa suuntasimme turisteiksi lähinnä avartaaksemme Hipun kokemusmaailmaa hieman meidän joki /peltolenkkeilyä laajemmaksi sekä saadaksemme piristystä emmännän hevosharrastuspuolelle.

Ja avartuihan se Hipun kokemusmaailma heti kerralla runsaasti. Joka puolella tepastelevien ja kiljahtelevien oripoikien lisäksi Hippu bongasi väritykseltään erittäin harvinaisen sinisen Jackrusselinterrierin joka lähemmässä tarkastelussa osoittautuikin Maisa minipossuksi.

 Siinä riittikin ihmettelemistä kun peloton possu tuli tekemään tuttavuutta eikä Hippu oikein saanut päätettyä kuuluiko se sarjaan kanit eli noudettavaa vai koiriin siis leikkikaveri. Asia ei lopussakaan selvinnyt mutta mielellään Hippu olisi sen kanssa hippaleikkiin ryhtynyt.

Hevosnäyttelyssä kun oltiin oli paikalla tietysti paljon huippuunsa puunattuja komeita hevosia joista kauneimmaksi valittiin kuvan 3-vuotias Pilvenpoikalainen ori Blilliantti.

Emännän suosikiksi nousi 1-vuotias Murronvalolainen oripoika Pionin Loiste. Se oli oikein vetäväliikkeinen, ryhdikäs ja väriltään kaunis jauhoturpa kuten suomipollen mielestäni kauneimmillaan kuuluukin olla. Sellainen juuri uunista otettu vehnäpulla joka on vähän paremmin paistunut ylä- kuin alapuolelta.

Löytyipä näyttelystä myös Hipun kaima 2-vuotias Vieskeriläinen tamma Lumi-Hippu joka oli myös varsin mukavannäköinen paketti ravisuvustaan huolimatta.

Kaikenkaikkiaan ihan mukava päivä ja Hippu yllätti todella positiiviseti käyttäytymällä täysin levollisesti ja pelottomasti koko päivän. Aikansa ympärillä olevaa hyörinää katseltuaan se pisti kentänlaidalle nukkumaan. Ehkä myös emännän hevosharrastus sai pienen piristysruiskeen ja omakin polle pääsee jatkossa vähän useammin liikkeelle.