Viime sunnuntaina koitti koiruliineille ilonpäivä, kun haukkutreeniporukka tuli meidän pihapiiriin treenauksen ja makkaranpaiston merkeissä.  Piha täynnä koiraihmisiä joita sai tervehtiä niinkuin koiraihmisiä ainakin ja makkaranpaistostakin sai jokainen koira oman osuutensa .

Ja mikä parasta vieraat vielä jossain vaiheessa kummallisesti katosivat pihapiiriin ja rakennuksiin josta heidät sitten etsittiin ja "hyväksi haukuttiin" makkarapalkalla tietysti. Emäntä kehtasi alkuun epäillä tokko ne omat koirat kotipihallaan älyävät töitä tehdä, mutta höpö höpö molemmat hoitelivat hommat salamavauhtia.

Kunnon haukulla Hessu sai pudotettua kotikuusesta yhden maalimiehen ja sitten  nenä sanoi, että meidän tallissa on joku jonne sännättiin siis pikavauhtia...

... ja oikeassahan Hessun nenä oli taas kerran Tuikun heinäkaukalostahan se seuraava maali löytyi.

Hipun esimmäinen maalimies löytyi heinäladosta jonne se hyvin päättäväisesti singahti  räksyttämään kun emäntä yritti ehdotella sille halkoliiterin tutkimista, mutta mitä tuota turhaan , kun haju tulee ihan muusta suunnasta... Tätynee vain ohjaajankin pikkuhiljaa uskoa ,että Hippu hoitelee hommat siinä missä Hessukin. Toinen maali oli pistänyt pötkölleen pihalle varastoituun soutuveneeseen josta Hippu sen vaivatta bongasi . Mainio pikkulikka.

Treeniporukan muutkin koirat toimivat käsittämättömän hyvin vieraassa pihassa toisten koirien reviirillä häiriönä vielä kaikille ei niin tutut hevoset sekä kissat ja Eppu, jotka oli teljetty tarhaan häiriöksi. Yksikin koira ampaisi talon takaa, sai yhtäaikaa hajun riippukeinussa olevasta maalista, näki vieressä aidan takana olevat hevoset sekä vieraan uroksen ja kaksi kissaa! Mutta hommat hoidettiin ensin ja maalimies haukuttiin mallikkaasti. Ei voinut kuin hämmästellä koirien neniä ja hyvää maalimiesmotivaatiota joka kesti näinkin kovat häiriöt.

Muhkea Kylli-vihikoirakin kävi ottamassa supertarkkaan nenäänsä hevosen hajuja ja yksi koira kävi vielä ajamassa peltojälkeä lähipellolla. Kiitokset vaan treenikavereille hauskasta sunnuntai-iltapäivästä otetaan joskus uusiksi.