Päästiinpäs Hippulan kanssa vihdoinkin korkkaamaan Avo-luokka nome:ssa! Jännitti kyllä viimesyksyisen GR:n kokeen jälkeen, että mitähän se pikkuneiti tällä kertaa keksii... Treenit ovat menneet lähes koko kevään ajan varsin mallikkaasti, mutta koetilanne on aina koetilanne (eli ohjaaja jännittää vallan perskuleesti). Hippu-neiti yllätti kuitenkin positiivisesti hoitamalla hommelit samaan malliin kuin kotona ja teki kaiken minkä osasi. Pieleen meni ainoastaan markkeeraus jota ei kukaan muukaan saanut ylös.

Tehtävä oli puhdas linjamarkkeeraus jonka teki hankalaksi ensin heitetty taaempi lokki joka tuli niiiiin pirun kauaksi ettei huippulabukatkaan älynneet sitä sieltä asti hakea. Ensimmäisen noudon aikana ohjaaja siirtyi vielä lähetyspaikalla n.15 m taaemmas jolloin koirilta meni lopullisesti pakka sekaisin etäisyyden arvioinnissa. Itsekin olen mielestäni ihan reilun pitkillä matkoilla treenannut mutten nyt avoimeen älynnyt ihan noin hullutella. Mutta onpahan tiedossa mitä jatkossa treenataan. Alkaa pian miesväki katsella pihapiiristä piilopaikkoja, kun minä ilmestyn damikassin kanssa ovesta ulos....

Tässäpä arvostelu:

Haku: Vauhdikas haku, kattaa alueet ja löytää kaikki riistat.

Ohjattavuus: Helposti ohjattavissa

Paikallistamiskyky: Näkee heitot, hakee lähimmän suoraviivaisesti. Heikko muistikuva ensin heitetystä, jonka noudossa ei onnistu.

Riistankäsittely: Kauttaaltaan erinomaista.

Muut ominaisuudet: Seuraa hyvin tehtävien välissä. Rauhallinen passissa.

Yleisvaikutelma: Erittäin miellyttävä, vauhdikas, ohjaajalleen töitä tekevä koira. Erinomainen riistankäsittelijä. Palkintosijaan vaikuttaa paikallistamistehtävän epäonnistuminen.

Tulos: Avo 2