Tänäkään vuonna en töiden vuoksi pääsyt SNJ:n leirille , mutta onneksi pelastuskoiraporukkamme teholeiri tutuissa Taivalkosken Maijanlammen maastoissa tarjosi hiukan palsamia haavoihin. Kouluttajaksi saatiin itse pelastuskoiraguru Esa.K.Viitala ja täytyy sanoa, että vankkaan kokemuseen ja perehtyneisyyteen perustuvaa tehotreeniä sitten saatiinkin kokonaista kolme päivää.

Ihan uusi kokemus meille kaikille oli asfalttijälki.? Mutta niin vain ennakkoluulottomasti sipaisimme kengät jalasta ja teimme koirillemme 30 m. alkeisjäljet tienreunaan.

Sitten eikun koirat kehiin ja menoksi. Hippukin ajoi ainakin 5 m. pätkän tosi mallikkaasti kunhan ensin ymmärsi mistä on kysymys. Vaikka jälkikokemusta neidillä oli ennen leiriä vain 15 jäljen verran.

Muutenkin uskomatonta millainen hajunerottelukyky koirilla on kunhan ne vain tiedostavat mitkä hajut ovat niitä merkitseviä. Näimme myös erittäin mielenkiintoisia videoita poliisikoiraoppilaista jotka ajoivat Hollannissa jälkiä pitkin kaupungin katuja. Tiedämmepä Hipun kanssa mille alamma aina kun normitreenaus alkaa maistua puulta. Oli nimittäin laji jossa pikkulikkakin joutui pistämään käyttöön koko kapasiteettinsa kirsusta hännänpäähän onnistuakseen.

Harjoiteltiin myös hakua jossa pikkulikka sai lisänimen "keltainen kuula" joka taitaa kaikki lajit. On kuulemma koira joka juoksee lujaa löytääkseen ei vain juoksemisen ilosta niinkuin minä osittain olen epäillyt  .

Ajettin myös metsäjälkiä ja Hippukin ajoi ensimmäisen vieraan ihmisen tekemän jäljen...

...joka vähästä treenistä huolimatta sujui ihan mallikkaasti ja esineetkin löytyivät vaikka...

... jälkihäiriöt olivat tämännäköisiä. Puhumattaakaan näiden otusten jäljistä ja papanoista joita lötyi joka jäljeltä.

Ja mikä hienointa kirkasvetisen Maijanlammen rannasta löytyi taas jolla ja niinpä koirakaksikko pääsi joka päivä ihan ensimmäiseksi aamu-uinnille. Ensiksi uipaistiin vastarannalle...

... jossa otettiin kisa kumpi ensin rannalla...

... sitten kilpaa poukaman ympäri. Jos Hessu onkin vedessä aina edellä maalla osat vaihtuvat hetkessä. Vielä hetken huili sekä tarpeiden teko ja takaisin järven yli...

... jossa vene parkkiin ja aamupalalle. Voi kunpa saisi aina aloittaa kesäaamunsa näin .