Kanalinnustuskauden alkuun tällätty viimeinen kesälomaviikko tulikin tosi tarpeeseen, kun oikea kesäloma loppui juhannukseen oli emännän takki jo aika tyhjä tässä vaiheessa syksyä. Loman aluksi päiviteltiin Hessuntessulle hälyryhmätulokset voimaan ja koiraperheemme luottopakki on taas haun loppupäivä ja -pimeäosuudet  suoritettuaan valmiina etsintöihin.

Suojumppaa tulikin sitten harrastettua oikein urakalla, kun piti kävellä "taivaallisen ruuan" perässä pitkin metsiä ja soita. Ei tullut helpolla ruoka pöytään, mutta sivutuotteena runsaasti raitista ilmaa ja liikuntaa uskomattoman kauniissa ruskamaisemissa joissa "silmä lepää ja sydän lepää". Siis todellista lomailua .

Loppuviikosta käytiin vielä edistämässä Hippulankin pelastuskoiran uraa yhden erinomaisen haun peruspimeäkokeen verran. Seuraavaksi aamuksi neiti vielä kiidätettiin kauden neljänteen nome-kokeeseen jonka arvostelu tässä:

Hailuoto 18.9 2010

Haku: Tekee hyvää hakutyötä

Ohjattavuus: Tehtävä onnistuu, mutta suoritus olisi voinut olla huomattavasti suoraviivaisempi. (ojaaja voisi vihdoinkin antaa koiran edetä reilummin myös ohjaustehtävässä eikä sössiä hommelia ihan piloille )

Paikallistamiskyky: Havaitsee molemmat pudotukset ja noutaa riistat, mutta tarvitsee toiseen ohjaajan selvän tuen. 

Riistan käsittely: Muuten hyvää, mutta koiralla on korpin kanssa hieman vaikeuksia. (neiti-nirso teki hienon hakulenkin korppialueelle "muka" löytämättä mitään ja uudelleen lähetettynä toi korpin kauniisti käteen...)

Muut ominaisuudet: On rauhallinen passissa ja soveltuu työskentelemään toisten koirien kanssa.

Yleisvaikutelma: Itsenäisesti ja vaudikkaasti työskentelevä koira, joka on tänään parhaimmillaan hakutyössä. Koira selvittää hyväksytysti kaikki päivän tehtävät. Palkintosijaa laskee pienet puutteet ohjaus- ja paikallistamistehtävässä sekä pieni epävarmuus riistan käsittelyssä.

Avo 3

Tämän yötäpäivää harrastamisen jälkeen sekä ohjaaja että koira olivat aikas vähävirtasia. Siispä emännän olikin jo korkea aika päästä töihin lepäilemään "rentouttavan" harrastusloman jälkeen.