DSC_1733-normal.jpg

Monen vuoden tauon jälkeen päästiin kuin päästiinkin lähtemään perinteiselle SNJ:n kesäleirille. Leiri alkoi NOME-koeviikonlopulla jossa emäntä oli ensin lauantain töissä VOI-luokassa ja sunnuntaina sitten olivat vuorossa kakarakoirien ensimmäiset NOME-startit.

DSC_1685-normal.jpg

Kahden koiran ohjaaminen samana päivänä sai kyllä aikaan tuplajännityksen, mutta suht kunnialla hommasta selvittiin. Molemmat kakarat pääsivät jäljelle saakka, mutta Hiisi-neidin usko ei erittäin pusikoituneella hakkuuaukealla vielä riittänyt kanille asti ja tulokseksi jäi alo 2. Pussihousu sen sijaan pinkaisi oman kaninsa sadasosasekunnissa ja istuskeleekin kuvassa ylpeänä alo 1 palkintojakkaransa vieressä.

DSC_1691-normal.jpg

Kokeista eteenpäin leiri jatkui perinteisen laadukkaisiin koulutuksiin osallistuen. Alkuviikosta harrastettiin PK-hakua sekä tottistelua ja loppuviikko meni sitten NOME-koulutuksissa passissa istuskellen. Kuvassa Harras-Herkko (tassut aina ristissä) sekä Nancy-mummo AVO/VOI ryhmässä vuoroaan odottelemassa.

DSC_1695-normal.jpg

Tai siis ei me nyt ihan pelkästään passissa istuskeltu vaan tehtiin myös linjoja ja markkeerauksia joista tuore AVO-luokkalainen selvisi siinä missä muutkin ryhmäläiset. Kerrassaan mainio pussihousu tuo meidän Herkkomies.

DSC_1718-normal.jpg

Etelän sisaruksista Liisa ja Pilvi-neiti kävivät ilahduttamassa meitä. Tietysti piti ottaa potrettikuva, kun kerrankin paikalla oli koiranaisia kolmessa polvessa. Vasemmalta Nancy, Hippu, Hiisi ja Pilvi.

DSC_1673-normal.jpg

Leirillä oli myös virallinen TOKO-koe johon osallistuin Hipun kanssa GR:n joukkueentäytteenä ALO-luokkaan.

DSC_1670-normal.jpg

Saaliina 186p. luokkavoitto ja kokeen parhaan kultaisen palkinto. Juu onhan me tottisteltu mutta... Hippu ei ollut ennen leiriä tehnyt koskaan hyppyä ilman noutoa eikä emäntä ollut palannut jättävissä koiran luo kuin korkeintaan korjaamaan virheasentoa... Eli pientä viilausta kaivattiin  noihin (istui hypyn taakse ja siirtyi hieman seisomisen paluussa), mutta yleisvaikutelmasta ja seuraamisista saatiin kympit! Tuomarin mukaan tämä koira pääsee vielä pitkälle. Heh ei ainakaan  tokossa tämän ohjaajan kanssa.

DSC_1723-normal.jpg

Siis ohjelmaa lerillä oli riittämiin, mutta tietysti vietimme myös vapaa-aikaa leikkien...

DSC_1726-normal.jpg

... laiskotellen

DSC_1740-normal.jpg

...ja seurustellen.

DSC_1728-normal.jpg

Ja kyllä tämän lehtikaton allla kelpasikin lomailla. Telttailualue oli nimittäin aivan upeassa tammi-, vaahtera-, lehmuspuistossa. Oikein silmä ja sydän lepäsivät Ensi vuonna uudelleen!