DSC_2806-normal.jpg

Tämän vuoden koekauden päättäjäisiksi Hiisi "pieni" (oikealla..) pesusieni kävi haukkumassa itsensä äitimuorin varanaiseksi hälyryhmään. Neiti siis suoritti Pelastuskoiraliiton haun päivä- ja pimeä loppukokeet hyväksytysti ja on nyt yhden lajin hälykoira. Toki nuoren koiran käyttöä täytyy käytännön hommissa harkita tilanteen mukaan, mutta varmasti se saa helpompia tilanteita jo hoidella, että äippä saa taas välillä levätä. Nyt ei sitten hälyissä kunto lopu enää kuin ohjaajalta ;)

DSC_2766-normal.jpg

Sitä kuntoa onkin tässä syksyn mittaan hankittu lenkittämällä koiria pääasiassa tämän näköisissä liiveissä. Eli kanalinnustuskausi parhaimmillaan...

DSC_2730-normal.jpg

... Tosin metsien mies käväisi väillä oikein kaupungilla edistämässä palveluskoiran uraansa suorittamalla BH-kokeen hyväksytysti. Muuten varsin hienoa menoa paitsi kytkettynä seuraaminen josta Herkko ei ymmärtänyt yhtään mitään... tai no kulki se mukana muttei nyt mitenkään erityisesti seurannut. Vapaana se sitten ryhdistäytyikin varsin hienoon menoon. Tuota kytkettynä seuraamista kun ei ole tullut kokeiltua saati sitten treenattua, kun sitä ei tarvita kuin A) BH-kokeessa ja B) pakotteissa joita meillä ei käytetä.

hae-normal.jpg

Myös hakua Herkko on treenaillut säännöllisen epäsäännöllisesti ja homma toimiikin jo varsin varmasti ja vauhdikkaasti irtorullilla. Vielä kun saadaan kömpelö emäntä yhtä matkaa näytölle nilkat ja polvet ehjinä sekä kiintorullailun salat auki niin maastopuolikin alkaisi olla hyvällä malilla.