Päästiin sitten Äippäkoiran kanssa toiselta varasijalta Kannuksen iltahakukokeeseen tavoittelemaan kolmosluokan koulutustunnusta.



Koe alkoi esineruudulla josta kaksi esinettä löytyi varsin vaivattomasti. Mutta sitten jääräpäinen ohjaaja oli varma,että kolmas on vasemmassa takakulmassa eikä antanut koiran työskennellä itsenäisesti. Siitä sitten ropisi yksi piste vaikka Hippu ihan itse esineen lopulta keskeltä löysikin.



Sitten oli vuorossa henkilöetsintä jossa emäntä myös kuvitteli tietävänsä maalihenkilöiden paikat Hippua paremmin...



Mutta kiltisti Hippula pinkoi oikealle miljoona tyhjää pistoa vaikkei treeneissä ole niitä iki kuuna päivänä tehnyt wink



Nimittäin KAIKKI maalit löytyivät vasemmalta puolelta keskilinjaa surprise.



Siis Hippu hoiteli homman tyylikkäästi kotiin ja tuomarin sanoin "on erittäin innokas ja energinen koira joka todella haluaa tehdä tätä työtä". Imaisuista meni yksi piste kustakin Hipun kurkattua ensin umppareihin ja vasta sitten aloitettua ilmaisun. Työskentelypisteet 35 koska välillä tyhjän puolen pistot menivät hieman liian pitkiksi etuviistoon. Siis yhteensä 162p yes.



191 maastopistettä taskussa lähdettiin tottistelemaan. Emännän jännitys oli kyllä aikas hirveä sillä nythän oli mahdollisuudet peräti ykköstulokseen josta ei ollut osattu edes haaveilla. No ei auttanut kuin luottaa Hipun energisiin noutoihin ja yrittää haalia sitten muista liikkeistä ne loput tarvittavat pisteet kasaan.



Ja saatiinhan ne huolimatta Kannuksen kentän kohtuullisista häiriöistä. Seuraaminen oli varsin levotonta, kun takareunan pyörätiellä meni jatkuvasti monttupyöriä ja koirantaluttajia... Joku koiratappelukin kuulosti olevan lähistöllä... Paikallaolossakin oli pyörätiellä lenkkeilevä koira käynyt melkein nuuskaisemassa Hipun häntäkarvoja... Ja eteenmenon maahan osion kohdalle sattui juuri kaksi varsin pahaäänistä mopoa taustalle ja käsky piti antaa "hieman" korostetusti, että koira kuulisi edes jotain. Eli ihan älyttömän tyytyväinen täytyy olla 85 pisteeseen ja Äippäkoiraan heart noissa olosuhteissa. Siis loppulukema 276p ja YKKÖSTULOS!

Suurkiitokset Riikalle tottiskuvista sekä ohjaajan henkisestä tukemisesta kisapaikalla yes.  Tähänhän ei olisi ikinä päästy ilman huippua hakuporukkaa, huippuja tottiskouluttajia sekä ennenkaikkea Ameriikan H(u)ippuhurttaa. Suurkiitokset siis myös kaikille heille hyvässä porukassa on ilo treenata.