Nyt kun saatiin lyötyä Äippäkoiran noutohanskat naulaan onkin treenattu koko sen ajan edestä muita maastojuttuja. Hiisi pieni pesusieni tekee jo mukavaa alue-etsintää varsin rennoilla haukuilla. Oikaisimme suoraan alueeseen kun juoksun jälkeen pistohaukut olivat jotenkin väkinäisiä.Mukavasti on porukkaan tullut muitakin kakarakoiria. Tässä käyttölinjainen airisneiti Tyrsky joka on jo melkoinen raketti pinkoessaan patukkansa perässä wink. Hiisi-neiti treenaa ihan vain makkarapalkalla joka saa kyllä pikkuhävittäjään ihan riittävästi vauhtia.

Äippäkoiran aika on nyt riittänyt jälkitreeniinkin kerran viikossa mikä tarkoittaa että tänään ajettiin vasta tämän vuoden neljäs jälki blush

Viime viikon 500 metrin jälki oli melkoista siksakkia kun töistä tullessa tehdyllä kolme tuntia vanhalla jäljellä olikin ehtinyt käydä melkoinen marjastajajoukko. Hyvän alun jälkeen ihmettelin kun Hipun nokka vuoroin nousi ja laski rinteessä ja jälkeä mentiin aikas suurinpiirtein n. 15m siksakilla. Onneksi en kuitenkaan puuttunut hommaan mitenkään nimittäin lähestyessämme tienylitystä haahuilun syykin selvisi wink. Tiellä seisoskeli yksi Thaimaalaismarjastaja saavin kanssa ja kun tämä säikähti meitä mättäiden takaa nousi vielä puolikymmentä päätä lisää... Annoin Hipun niitä rauhassa katsella ja lopulta äippä muisti mitä oli tekemässä ja jatkoi itse jälkeä tien yli hakkuuaukealle. Sitten jälki puksuteltiin loppuun asti huolimatta aikas reiluista harhajäjistä yes. Hiukan sekava mielikuva Hipulle kyllä hommasta taisi jäädä.


Tänään ajattelin sitten tehdä tuoreemman mutta pidemmän jäljen, että imu ja tarkka jäljestys saadaan takaisin. No joo imua oli ihan kiitettävästi 700 metrin jäljellä ja tarkkuuttakin, mutta kaksi ensimmäistä keppiä olisi jäänyt metsään ja loput kaksi sitten maltettiin jäädä haistelemaan esille. Eli ihan puoli tuntia vanhoja jälkiä ei vähään aikaan ajeta vaan jatketaan työmatkajäljentekoa marjastajien uhallakin.

Täytyy yrittää nyt syksyllä treenata jälki jollekin mallille, että saataisiin keväällä vihdoinkin ajettua pelastusjälkitulokset Äippäkoiralle .


Kiitokset kuvista taas Jatalle.