Jahas yritetäänpäs nyt sitten vielä kerran latailla kuvia tänne vuodatukseen ja jos ne vielä kerran häviävät lupaan ja vannon vaihtavani sivustoa...

Mutta asiaan. Saatiin Äippäkoiran kanssa yhden yön varoitusajalla kisapaikka toiselta varasijalta Keminmaan iltahakukokeeseen. Onneksi olin juuri lähdössä yhdeksi yöksi mökille ja näin pääsin pahimmista kisapaniikeista yli. Hippu jäi sitten kotiin teinipojan kanssa latailemaan akkuja kokeeseen ja kakarat läksivät kahdestaan mökille saunanlämmitykseen ja lutraamaan. Ja voi sitä nautintoa kun pöllöpari kellui koko illan järvessä...

DSC_1329-normal.jpg

Herkko vesimittareita jahdaten ja 

DSC_1310-normal.jpg

pieni "vesi"Hiisi muuten vain uimisesta nautiskellen.

DSC_1357-normal.jpg

Seuraavana aamuna uitiin veneen kanssa järven suorannalle

DSC_1473-normal.jpg

perinteisiin haamutreeneihin.

DSC_1404-normal.jpg

Kun kerran oli markkeerausheittäjäkin paikalla

DSC_1413-normal.jpg

niin noutoharrastustakin oli ihan pakko pitää vähän yllä.

Siitten olikin aika lähteä kotiin ja pakkailla kisakamat Hiasteeseen ja kääntää keula kohti Keminmaata.

Perillä alkoi ohjaajankin paniikki taas hiipiä päälle. Onneksi tällä kertaa arpahatusta ei sentäs noussut numero yksi vaan saatiin startata viimeisenä kuudesta kolmosluokan koirasta.

Oloa ei yhtään helpottanut se että ensimmäinen koira löysi hakuradalta kaksi maalia ja seuraava vain yhden kolmas kaksi ja onneksi neljäs kaikki kolme. Viides koira keskeytti valeisiin heti radan alussa ja jouduimme Hipun kanssa varsin kiireellä radalle.

Nyt olin päättänyt ETTEN puutu liikaa Hipun hommiin vaan katson vain pienellä ohjauksella että sillä on mahdollisuus saada hajut kattavasti koko radalta. Hippu teki taas kuuliaisesti tyhjiä pistoja joita ei koskaan muualla treenata... Maalit nousivat tasaiseen tahtiin järjestyksessä kaksi vasemmalta ja kolmas oikeasta takakulmasta. Helppo homma Hipulle vaikka sillä kuuma toki tulikin. 

"Teitte todella yhdessä töitä radalla. Koira reagoi välittömästi kaikkiin ohjaajan käskyihin mikä on todella harvinaista. Pystyit jopa pysättämään ja kääntämään sen oikeaan suuntaan (helppo nakki entiselle NOME-koiralle ). Annoit myös koiran tehdä itsenäistä työtä ja työstää maalit ylös." 38 työskentelypistettä ja 26 ilmaisupistettä plus 70 maalipistettä tekivät siis 164p hakuradalta. JEE! OHJAAJA on kehittynyt talven aikana. Hipussahan ei mitään vikaa ole ollutkaan.

Yhden koiran ajan Hippu ehti huokaista ennenkuin oli meidän vuoro mennä esineruutuun.

Ja kyllä Milbemax- kuuri oli tehnyt tehtävänsä ja tällä kertaa etsivä myös löysi kaikki esineet, kun nenäpunkit oli asiallisesti saatu häädettyä. 30p.

Eli 194 maastopistettä kasassa läksimme pitkän illan jälkeen tottistelemaan se toinen kaikki maalit nostanut koira (noutaja muuten sekin ) parinamme. Aloitimme paikallaololla jossa Hippu oli alkuun vähän haistellut ja vääntelehtinyt...

Sitten varsinainen suoritus alkoi varsin edistävällä seuraamisella jatkuen jättäviin jotka kaikki Hippu vaihteeksi suoritti taas seisomalla. Luoksetulot hyvät. Tasamaanoutokapula oli tosi painava ja pitkällä keskivarrella varustettu jötikkä jota en saanut edes kovin kauas heitettyä. No jotenkuten pää kallellaan Hippu-parka kuitenkin onneksi raahasi sen minulle. Estenoudot hienosti vähän löysillä otteilla. Eteenmeno erinomainen.

Sitten jäätiin jännittämään riittääkö pojot ykköstulokseen. Parin arvostelu ensin ja harmitukseksi he jäivät 60 pisteeseen ja koulari jäi saamatta :(. Sitten meidän vuoro ja kiltti tuomarisetä antoi kuin antoikin 80 PISTETTÄ! Siis ykköstulos kauden ensimmäisestä kokeesta jossa kukaan muu luokan kuudesta koirasta ei yltänyt edes koulariin... Voihan rakas Äippäkoira minkä teki <3

Puoli kaksi yöllä olimme kotona ja Äippäkoira ruuan jälkeen kipaisi varsin tapojensa vastaisesti sänkyyn isännän viereen ja oli kyllä taatusti vierihoitonsa ansainnut kuin myös palkintona olleen pallonheittovarren jonka voimalla tänään jo maahanmenotkin sujuivat varsin vauhdikkaasti ;)!

DSC_1480-normal.jpg