Syysilmojen innoittamana on jatkettu Hipun kanssa työmatkajälkien ajamista oikein urakalla. Kahdeksan päivän työputkeen mahtui peräti kolme jälkeä. Kirjailenpa fiilikset tännekin että muistan itse missä mennään.

Eli ensimmäisen n. 500m ja kolmen tunnin vanhan jäljen tein oletetusti häiriövapaalle jäkäläkankaalle hieman loivasti mutkitellen. Tämän ajo onnistui ylivoimaisesti parhaiten tämän syksyn jäljistä. Hippu nosti jäljen varmasti pysyi pienestä tuulesta huolimatta 100 prosenttisen maavainuisena koko matkan ja selkeästi keskittyi etsimään jäljeltä keppejä loppupalkan toivossa. Annan välikepeistä makkarapalkan ja viimeisestä kepistä jäniksenkorvan jonka eteen Hippu tekee mitä vain. Itse jälki tuntui alkuun vetävän Hippua enemmän kuin kepit eli jotain oli keksittävä tilanteen parantamiseksi.

Toinen n. 700m ja 2,5 tunnin vanha jälki tuli tehtyä taas marjastajahäiriöalueelle jossa oli ainakin jälkeä tehdessä selvästi vasta tallottuja alueita muutamassa kohdin. Ensin tein Hiisille tuorejäljen esineillä tien toiselle puolelle niin että koirat näkivät osan jäljen teosta. Hiisin jälki oli selkeästi Hipun jäljellä tuulen yläpuolella häiriönä haisemassa. Hippu lähti hyvin omalle jäljelleen, mutta nosteli ensimmäisellä suoralla välillä kuonoaan Hiisin jäljen suuntaan. Itsenäisesti se kuitenkin aina palasi "oman" työnsä ääreen. Hyvää jäljestystä häiriölle saakka jossa tarkisteli aika laajasti ennenkuin jatkoi omaa reittiään. Häiriön jälkeinen keppi olisi jäänyt ilman minun pysähtymistäni mutta viimeinen keppi sitten taas nousikin onneksi itsenäisesti. MUTTA loppupalkan jälkeen Hippu sitten pinkaisi takaisin häiriöalueen suuntaan ja kieri marjastajan pas... JEE JEE frown.

No kolmas reilun kilometrin ja kolmen tunnin vanha jälki tuli tästä viisastuneena tehtyä taas häiriöttömämmälle alueelle wink. Nyt Hippu nosti jäljen todella varmasti ja aloitti ajon ehkä hieman turhankin vauhdikkaasti. Hiekkatien ylityksen jälkeinen hakkuuaukean ensimmäinen keppi olisi jäänyt maastoon mutta haukkuuaukealle tekemäni 90 asteen kulma meni sitten tosi tyylikkäästi cool. Hakkuuaukealta tien yli metsään paluu sujui myös varmasti samoin hirven jälkien ylitys onnistui pelkillä puolen metrin tarkastusnuuhkaisuilla. Toinen ysikymppinen meni myös hienosti vaikka nämä olivat Hipun tämän kesän ensimmäiset kulmat yes. Loppu olikin varmaa ja tarkkaa maavainuista työtä ja tuntui vain loppua kohti paranevan kun Hippu tietysti tiesi loppupalkan todennäköisyyden koko ajan kasvavan eli keppien etsiminen oli jo todella kannattavaa wink.


Nyt täytynee hetki keskittyä jäljen nostoon hieman pidemmän matkan etsimisen jälkeen. Nostot ovat nyt olleet viiden ja kymmenen metrin etäisyydellä jäljen alusta ja Hippu tuntuu jo olevan hajulla hommasta. Siinä samalla lienee viisainta tehdä lyhyitä yhden kahden kepin jälkiä loppupalkalla ettei Hippu opi että jäniksenkorva tulee vasta myöhemmin eikä ensimmäisistä kepeistä ole kuin haittaa jäljestykselle wink.