knu HK3 JK3 BH Aquatricker

Hessu KoiraNetissä: jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx

 Heikki, Hösö-Heikki, Hessu, Hesuli, Hosuli, Hese/Hösöburgeri, Hessuntessu jne. rakkaalla lapsella monta nimeä. Ihastuttava koko perheen Pelle Hermanni, joka huolehtii päasiassa vieraiden ja tuttujen vastaanotosta hirvittävällä mielihyvämurinalla ja -mölinällä. Ajoittain suorastaan rasittava "jokapaikansählääjä" mikä kuitenkin on aina valmiina melkein mihin tahansa toimintaan.

Hessumaisia harrastuksia: pihalla kelliminen, lenkillä sinkoilu, kaikenlaiseen pihapuuhasteluun osallistuminen, kesäisin Oulujoella uiskentelu veneen matkassa, syksyisin metsästys  ja ympärivuotisena intohimona pelastushaku missä se onkin "tositaitava" hälyryhmäläinen.


Virallisemmin on harrastettu useampia lajeja tyyliin vähän kaikkea muttei mitään kunnolla. Jatkosuunnitelmissa on pitää Hessu hälyryhmäkunnossa vielä mahdollisimman pitkään.

Hessusta sanottua:
Näytelmät
"Kaunis, jäntevä hyvin raketunut uros"
"Maskuliininen jäntevä kokonaisuus, lempeä ilme,oikea hyvä pigmentti, hyvä pään täyteläisyys"
Taipumukset
"Tänään kaikilla osa-alueilla erinomaisa taipumuksia esittänyt uros"
Nomeilut
"Erinomainen metsästyskoira joka selvittää vaivatta annetut tehtävät"
Hakuhommelit
"Kun koiralla on tarpeeksi kova halu löytää maalimiehet se myös löytää ne"

"

Suureksi suruksemme tämä valloittava persoona siirtyi 9.7 2012 metsästämään taivaallista ruokaa ja leikkimään formulaa kymmenvuotisen elämänkumppaninsa Epun kanssa. Meidän jäljelle jääneiden ikävä ja kaipaus on valtava...